Over Peter

peter-drost 2

Acteur en stemacteur Peter Drost studeerde aan de Toneelschool Maastricht en Arnhem, speelde daarna bij diverse theatergezelschappen en richtte in 1997 – samen met Loek Beumer – Toneelschap Beumer & Drost op. Peter is artistiek leider van dit theatergezelschap, dat onder andere furore maakte met klassiekers als Erik of het klein insectenboek en Brandweermannen, tot de recente remake van Dick Bos. Verder speelde Peter onlangs bij het Noord Nederlands Toneel en gaat hij volgend jaar de cast van theaterspektakel Het Pauperparadijs versterken.

TV, film en commercials
Naast zijn toneelwerkzaamheden is Peter Drost een veelgevraagd acteur voor tv-series, tv-commercials en filmproducties. Op televisie is hij onder andere te zien in Smeris, Overspel, Bloedverwanten, Flikken Maastricht en Meiden van de Herengracht. Tevens heeft hij een rol in de WOII-film Riphagen die vanaf mei 2016 in de bioscopen draait.

Voice-over
Peter werd in De Wereld Draait Door aangekondigd als de Nederlandse David Attenborough. Als stemacteur is Drost namelijk de voice-over van de Nederlandse versie van BBC series Frozen Planet, Planet Earth, Earth Flight, Life Story, Penquins en Wild Africa. In tv- en radio-commercials vertegenwoordigt zijn stem ook de producten van A.Vogel, Aléve, FNV Bondgenoten, Reaal en MKB Brandstof.
In Nederlandse- en buitenlandse musea is zijn stem te horen als audioguide. Van het Catharijneconvent tot het Rembrandthuis, van het Mauritshuis tot diverse Duitse musea.
In de Nederlandstalige versies van videogames als Skylanders , Uncharted, Heavy Rain, Knack en Walking with Dinosaurs vertolkt Drost zeer uiteenlopende rollen. Daarnaast gaf hij in de recente bioscoopfilm Paddington, mister Brown een warm stemgeluid mee.

 

Voor boekingen en tarieven:  (klik) Contact >>